ETEN & DRINKEN

proef de veelzijdige smaak van de waddenregio

De Wadden zijn een inspiratiebron voor koks, bierbrouwers en agrarisch ondernemers. In en rond het Waddengebied worden de heerlijkste gerechten gemaakt, de smakelijkste biertjes gebrouwen en bijzondere zilte groenten gekweekt. Dit, en nog veel meer, kunt u proeven in het restaurant en op het festivalterrein van de Wadopera. Samen met Brouwerij Dockum en lokale ondernemers hebben wij de handen ineengeslagen om u gastvrij te ontvangen op ons festivalterrein.

Pop-uprestaurant Wadopera en Wad’n-diner

Op het festivalterrein van de Wadopera vindt u ons pop-uprestaurant Wadopera waar u ons Wad’n-diner kunt boeken met de lekkerste gerechten die met lokale streekingrediënten zijn bereid. In een sfeervolle ambiance schuift u aan bij onze lange tafels om met vrienden, familie of collega’s te genieten van een smakelijk driegangendiner.

Op dit moment is onze chef-kok bezig het menu samen te stellen. Binnenkort publiceren we dit op deze website en kunt hiervoor via onze ticketing partner VanPlan reserveren.

Foodtrucks

Op het festivalterrein van de Wadopera vindt u tongstrelende gerechtjes, verrassende snacks en frisse, Friese biertjes. U kunt bij de ingang van het festivalterrein muntjes kopen en op ontdekkingstocht gaan langs de foodtrucks.

Wad’n Priuwerij bij de Wadopera

Behalve zelf op ontdekkingstocht gaan, kunt u ook de Wad’n-priuwerij boeken. Speciaal voor de Wadopera, voorafgaand aan de voorstelling, verzorgt Brouwerij Dockum de Wad’n-priuwerij. Deze priuwerij bestaat uit een samenstelling van bijzondere gerechten met ingrediënten uit de streek, bereid door lokale bedrijven. Zo zijn er de Amelander kroket met Waddenrund, de Fryslân burger en de Rikke iel uit Paesens-Moddergat. Natuurlijk wordt een proeverij van Friese bieren van Brouwerij Dockum hierbij aanbevolen. De Wad’n-priuwerij wordt geserveerd vanuit hippe foodtrucks van de lokale bedrijven zelf.

Brouwerij Dockum en het Wad’n bier

Geen zee gaat te hoog voor de ambachtelijke Brouwerij Dockum: zij brouwden speciaal voor de Wadopera het Wad’n-bier. Dit speciaal biertje is gemaakt met ingrediënten uit de streek, veel liefde en vakmanschap. Proost!

PARTNERS EN FONDSEN

De Wadopera Peter Grimes wordt mede mogelijk gemaakt door:

blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Volg ons dan via Instagram, Twitter en/of Facebook.