ETEN & DRINKEN

proef de veelzijdige smaak van de waddenregio

De Wadden zijn een inspiratiebron voor koks, bierbrouwers en agrarisch ondernemers. In en rond het Waddengebied worden de heerlijkste gerechten gemaakt, de smakelijkste biertjes gebrouwen en bijzondere zilte groenten gekweekt. Dit, en nog veel meer, kunt u proeven in het Wad’n Proeflokaal en op het festivalterrein van de Wadopera. Samen met Brouwerij Dockum en lokale ondernemers hebben wij de handen ineengeslagen om u gastvrij te ontvangen.

Pop-uprestaurant Wadopera en Wad’n-diner

Op het festivalterrein van de Wadopera vindt u ons pop-uprestaurant Wadopera waar u ons Wad’n-diner kunt boeken met de lekkerste gerechten die met lokale streekingrediënten zijn bereid. In een sfeervolle ambiance schuift u aan om met vrienden, familie of collega’s te genieten van een smakelijk driegangendiner.

Laat je aan tafel verrassen door een garnalencocktail met zeekraalschuim, Waddenstoof van Frisian Angus geserveerd met aardappel-knolselderijpuree en een heerlijk cranberrydessert inclusief drankjes.

Reserveer uw WAD’N DINER in het Proeflokaal

Geniet van een geheel verzorgde avond met het 3-gangen Wad’n diner, samengesteld met lokale producten. Een smakelijke rondgang langs de heerlijke specialiteiten die de Waddenregio te bieden heeft, met zorg bereid door de chefs van Brouwerij Dockum.
Wilt u liever vegetarisch dineren of heeft u een speciale dieetwens? Dit kunt u per telefoon doorgeven via 0900 – 401 1000.  Onze supportlijn is dagelijks geopend tot 17.30 uur. U kunt uw (di)eetwensen ook per mail doorgeven.

Prijs:  44,95 per persoon

Wad’n Priuwerij bij onze foodtrucks

De Priuwerij is een rondgang langs de foodtrucks van lokale ondernemers, voor een kennismaking met ‘fast food op syn Frysk’. Alle ingrediënten voor de gerechten komen uit de streek of worden door deze lokale ondernemers gemaakt.

Bij de Priuwerij ontvangt u een scheurkaart waarmee u bij de verschillende foodtrucks de gerechtjes af kunt halen, en aan een van de picknicktafels op het Wadopera-terrein kunt nuttigen. Natuurlijk wordt bij deze beleving een proeverij van Friese bieren van Kâld Kletske aanbevolen.

Bestel alvast uw wad’n proeverij

De Priuwerij bestaat uit een samenstelling van kleinere gerechten en lekkernijen bereid door lokale bedrijven. Laat u verrassen terwijl u langs de foodtrucks op het Wadopera terrein wandelt, en proef de ter plekke voor u bereide hapjes en drankjes. 

Prijs:  34,95 per persoon

Foodtrucks

Op het festivalterrein van de Wadopera vindt u een divers aanbod van ‘fast food op syn Frysk’, hartige en zoete lekkerijen en frisse, Friese biertjes. U kunt bij de ingang van het festivalterrein muntjes kopen en op ontdekkingstocht gaan langs de foodtrucks.

Brouwerij Dockum en het Wad’n bier

Geen zee gaat te hoog voor de ambachtelijke Brouwerij Dockum: zij brouwden speciaal voor de Wadopera het Wad’n-bier. Dit speciaal biertje is gemaakt met ingrediënten uit de streek, veel liefde en vakmanschap. Tsjoch!

PARTNERS EN FONDSEN

De Wadopera Peter Grimes wordt mede mogelijk gemaakt door:

blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Volg ons dan via Instagram, Twitter en/of Facebook.