EROPUIT IN DE OMGEVING

Welkom in het decor van de Wadopera

Als Unesco Werelderfgoed is het decor van Wadopera niet alleen ongekend mooi en van grote internationale waarde, in deze regio is het ook nog eens verbonden met een prachtige diverse streek. Met hier en daar ingrediënten van een opera: geheime plekken, spannende verhalen, prachtige cultuur en zowel weelderige als rauwe natuur. Je bent hier in Land in Friesland, bij gastheren en -vrouwen van mooie accommodaties die leuke tips voor je hebben.

Welkom aan het einde van de wereld, waar het grote genieten begint.

Dark sky en Nationaal Park Lauwersmeer

Na de watersnoodramp sloten we het Lauwersmeergebied af van de zee en op wat brakke grond leek te worden onstond een nieuwe wereld van rust, ruimte en een flinke scheut wildernis. Ontmoet de Konikpaarden, Hooglanders en de ongekende diversiteit van vogels die hier langstrekken. En dompel je onder in dit heerlijke gebied op de fiets, te voet, op of in het water of met een safari.

En dan hebben we het nog niet eens over de nacht: dit park is dag en nacht toegankelijk als een van de 44 Dark Sky parken wereldwijd. Gewoon lekker sterren staren? Zoek dan een van de hemelplatforms of banken op!

Meer info »

Nationaal landschap Noardlike Fryske Wâlden

Het coulissenlandschap dat helemaal beheerd wordt door boeren: duurzaamheid zit hier al decennia lang in het DNA. Er loopt een bekroond streekpad doorheen van ruim 160 kilometer, je vindt hier de meest Noordelijke wijngaard en je proeft het pure leven.

 

Op pad in de Noardlike Fryske Wâlden »

Dokkum – Elfsteden, historisch en pelgrimsstad

Bonifatius, de admiraliteit en de Elfsteden; allen tekenden de geschiedenis van Dokkum. Die zie en proef je nog overal, tegenwoordig fijn vermengd met unieke winkeltjes, heerlijke terrassen en een fijne sfeer. Iedereen neemt vanaf het eerste bezoek Dokkum een beetje mee in het hart.

Duik Dokkum in »

 

Nationaal Park de Alde Feanen

Energie halen we hier al meer dan een eeuw. Eerst in de vorm van veen, nu door alle micro-avonturen van dit Nationaal Park. Varen – ga ook eens mee in de nacht! – wandelen, vogelspotten, zwemmen en met of zonder een van de vele pontjes fietsen; je laadt gegarandeerd op.

Meer info »

Unesco Werelderfgoed Waddenzee

De Wadden spelen een belangrijke rol op het wereldtoneel van de natuur, zoals ook verfilmd door Ruben Smit in Wadfilm. De altijd andere luchten, het lopen over de bodem van de zee, en de inmense vergezichten; je kunt het Wad op vele manieren beleven. De Friezen wisten al vroeg dat dit een sterk en rijk gebied was en vestigden zich op terpen waarvan je altijd nog een aantal prachtige dorpjes terugvindt die inmiddels de status van beschermd dorpsgezicht hebben.

Ontdek de wadden »

Zelf door de regio struinen? www.eropuitinfriesland.nl is een mooi vertrekpunt van je ontdekkingsreis!

Tien wereldplekken die je gezien moet hebben in Friesland

PARTNERS EN FONDSEN

De Wadopera Peter Grimes wordt mede mogelijk gemaakt door:

blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Volg ons dan via Instagram, Twitter en/of Facebook.