team & cast

Creative

Arnaud Oosterbaan

Op 7-jarige leeftijd kwam Arnaud (Wolvega 1981) voor het eerst in aanraking met klassiek muziek. De trompet werd zijn grote passie. Al snel kwam hij in aanraking met een ‘echte’ dirigent en wist meteen; dat wil ik ook! 28 jaar later stond Arnaud in een uitverkocht Concertgebouw te Amsterdam de mooiste muziek te dirigeren.

~
Het talent en de bevlogenheid van Arnaud bleven ook internationaal niet onopgemerkt. Tijdens de prestigieuze London Master Classes werd hij gecomplimenteerd: ‘a real conductor in every vein of his body’.
~

PAUL CARR

Regisseur Paul Carr (Cornwall 1961) heeft een bijzondere band met de opera Peter Grimes. Als kind van de beroemde sopraan Una Hale (1922 – 2005) kwam hij al vroeg in aanraking met de wereld van operatheater en indrukwekkende operahuizen. Haar vertolking van schoollerares Ellen Orford uit Peter Grimes werd alom geprezen.

~ De moeder van Paul zong de rol van schooljuffrouw uit Peter Grimes bij de Royal Opera House in Londen, terwijl ze zwanger was van regisseur Paul Carr. ~

Albert Bonnema

De titelrol van Peter Grimes is de Nederlandse operazanger Albert Bonnema, zelf opgegroeid in de weerbarstige omgeving van het Wad, op het lijf geschreven. Hij trad op in vele operahuizen over de hele wereld waaronder in Berlijn, Rome, San Francisco en Tokyo.

~
“Jeannette van Schaik as Donna Anna really touched our hearts. Her singing was sublime and with great sensitivity, her compassion moved every time.”
~

PLACE DE L’OPERA – OPERAMAGAZINE.NL

Jeannette van schaik

De Nederlandse sopraan Jeannette van Schaik wordt geroemd om haar warme lyrische stem, haar muzikaliteit en haar vermogen zich te identificeren met een rol. In de rol van de schoollerares Ellen Orford kan ze zich helemaal uitleven als een van de laatste dorpelingen die nog gelooft in de onschuld van Peter Grimes.

Wiard Witholt

De rol van de gepensioneerde kapitein Balstrode is de Nederlandse bariton Wiard Witholt op het lijf geschreven. Als ensemblelid was hij verbonden aan Opera Studio Nederland en aan het Atelier Lyrique van de Opéra National de Paris. Wiard voert u als geen ander mee in dramatische passages in de opera…

Marion van den Akker

Mezzo sopraan Marion van den Akker (Haarlem, 1956) studeerde in 1981 cum-laude af aan het Sweelinck Conservatorium. Na een grote internationale carrière stond ze daar plots in Schouwburg de Harmonie (september 2019) te auditeren voor de rol van Aunty. En hoe… Iedereen in de ruimte was tot tranen geroerd.

Susanne Schimmack

De rol van de welgestelde weduwe Mrs Sedley wordt met verve ingevuld door de internationale sopraan Susanne Schimmack. Ze is opgeleid in de Verenigde Staten, en was onder andere hoofdsolist bij de Dortmund Opera en bij de Koninklijke Deense Opera. Susanne werd meerdere keren onderscheiden voor haar artistieke prestaties. U kunt nu in eigen land zien en horen waarom!

CAST

Peter Grimes Albert Bonnema
Ellen Orford Jeannette van Schaik
Captain Balstrode Wiard Witholt
Auntie Marion van den Akker
Nichtje 1 Thembinkosi Magagula
Nichtje 2 Channa Malkin
Bob Boles Leon van Liere
Swallow Sinan Vural
Mrs. Sedley Susanne Schimmack
Rev. Horance Adams Sander de Jong
Ned Keene Raoul Steffani
Hobson Joris van Baar

&

HET WADOPERA KOOR | HET NOOTSTROOM BRITTEN ORKEST

 

Licht
~
Teus van der Stelt
Geluid
~
Rob van der Meijs
Muzikaal assistent Michiel de Delanghe
Regie assistent Alicia Frost
Voorstellingsleiding Roland Lammers van Toorenburg
Repetitor / muzikale coach Abigail Richards
Koordirigent Leendert Runia
Repetitor Victoria Dmitrieva
Kostuumatelier Joukje Minnema
Boventiteling Geertjan Kroon

Een wervelende productie met 140 zangers, acteurs
en musici

blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Volg ons dan via Instagram, Twitter en/of Facebook.