We nemen u in het weekend van 30 september mee naar een plek waar duizenden werelden samenkomen. Een bijzondere plek voor een muzikale avond: een monumentaal pakhuis op een verlaten industrieterrein, met miljoenen boeken uit de hele wereld.

We creëren tussen de stellingen en pallets een skyline aan boeken waar u onder andere de imponerende Uit de Nieuwe Wereld Symfonie gaat beleven. Een muzikale ontdekkingsreis waar we u graag voor uitnodigen!

HET PROGRAMMA

  • Uit de Nieuwe Wereld Symfonie ~ Antonín Dvořák (USA/Tsjechië)

  • Andante Festivo ~ Jean Sibelius (Finland)
  • Urlicht uit de 2e Symfonie ~ Gustav Mahler (Duitsland)
  • Wesendonck-Lieder ~ Richard Wagner (Duitsland)
    Schmerzen & Der Engel

Dirigent en gastheer:  Arnaud Oosterbaan
Soliste: mezzo Marijke Beute

De negende symfonie: uit de nieuwe wereld

Dvoraks Negende symfonie ‘Uit de Nieuwe Wereld’ is een onweerstaanbaar meesterwerk en een van de populairste werken überhaupt uit het complete romantische symfonische repertoire. 

De symfonie ging in première op 16 december 1893 in de Carnegie Hall te New York. Ze werd bij die gelegenheid uitgevoerd door het New York Philharmonic. Waan u een pionier en waag de grote oversteek. In deze symfonie wordt het bruisende, opwindende en weidse Amerika bijna tastbaar gemaakt, met een groots thema dat vol optimisme, in grote sprongen en met een pittig ritme, voorwaarts springt: The American dream! U hoort de serene sfeer van Negro Spirituals en over de uitgestrekte steppe galopperende Indianen op paarden. Van stoere en ritmisch stampende thema’s tot landelijke pastorale melodieën en huppelende dansritmes.

Een onweerstaanbaar
meesterwerk van
componist
Antonín Dvořák

Kaarten nu met 10 euro korting!

Het Nieuwe Wereld concert op zaterdag 1 oktober is uitverkocht. Voor vrijdag 30 september zijn er nog enkele kaarten verkrijgbaar € 32,50 in plaats van € 42,50 per persoon, inclusief service fee. Laat deze korting niet liggen, en bestel op tijd !

Barbara Kozelj zingt Wagner en Mahler

De Sloveense mezzosopraan Barbara Kozelj heeft zich gevestigd als een charismatische en veelzijdige soliste en muzikante. Haar optredens hebben haar naar de toonaangevende internationale podia gebracht en blijven het publiek over de hele wereld boeien. Op het operapodium onderscheidde Barbara zich in hoofdrollen voor onder meer Leipzig, Essen, Bonn en Amsterdam.

Ze is een veelgevraagd concertsolist, haar veelzijdigheid heeft de aandacht getrokken van vele componisten en ze heeft een sterke affiniteit met Lieder, waarbij ze regelmatig recitals geeft met Julius Drake en Thomas Beijer. Haar stem is beschreven als ‘diep en donker’, ‘betoverend’, ‘glanzend met fluweelachtig legato’, ‘een prachtig kalme houding gecombineerd met een diepe expressiviteit’ en haar uitvoeringen als ‘adembenemend’ en ‘piercingly beautiful’.

praktische zaken

Locatie: Boekenhal Steven Sterk – Hellingbaas 1, Gorredijk
Datum: vrijdag 30 september en zaterdag 1 oktober, van 20.00 uur tot 21.30 uur.

Er is geen pauze, maar vooraf en achteraf is er wel de gelegenheid om te genieten van een drankje, kopje koffie of thee. U kunt gratis parkeren bij de omliggende bedrijven onder begeleiding van onze parkeerwachters.

blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Volg ons dan via Instagram, Twitter en/of Facebook.