Nieuws

Susanne Schimmack speelt Mrs Sedley

De rol van de welgestelde weduwe Mrs Sedley wordt met verve ingevuld door de internationale sopraan Susanne Schimmack. Susanne is opgeleid in de Verenigde Staten, en maakte daar in 1991 haar operadebuut. Ze was van 1993 tot 1998 hoofdsolist bij de Dortmund Opera en van 1998 tot 2000 bij de Koninklijke Deense Opera in Kopenhagen en werd meerdere keren onderscheiden voor haar artistieke prestaties. In september kunt u zelf op het Wad zien en horen waarom!

De van oorsprong Duitse Schimmack volgde haar artistieke opleiding in de Verenigde Staten, daarnaast volgde ze masterclasses bij Martin Katz, Marylin Horne, Ellen Müller-Preiss en Christa Ludwig in New York. Ze ontwikkelde zich verder van alt tot dramatische sopraan bij Martha Dewal en Ileana Cotrubas in Wenen. In 1991 maakte ze haar operadebuut als Rossweisse/Walküre bij de Arizona Opera USA, sindsdien heeft Schimmack met succes zo’n 90 operarollen gezongen. Ze was van 1993 tot 1998 hoofdsolist bij de Dortmund Opera en van 1998 tot 2000 bij de Koninklijke Deense Opera in Kopenhagen. Tijdens de Cardiff Singer of the World Competition in 1997 werd Schimmack ‘de Rolls Royce van de stemmen’ genoemd.

Susanne Schimmack speelt Mrs. Sedley

Voor de rol van de weduwe Mrs. Sedley heeft de Wadopera de getalenteerde sopraan Susanne Schimmack weten te strikken. Susanne maakte in 1991 haar debuut in de Verenigde Staten, en heeft sindsdien op internationale podia met succes zo’n 90 operarollen gezongen…

Lees meer

Lichtkunstenaar aan boord van het artistieke team

Teus van der Stelt is een gedreven regisseur, lichtcomponist en video-artiest en treedt sinds 1993 op in een groot aantal producties in concertzalen, theaters en op nationale en internationale festivals.

Lees meer

Wiard Witholt gepensioneerde kapitein

We zijn verheugd u nog een klinkende naam te kunnen presenteren van onze cast. De bariton Wiard Witholt (1978) kruipt in de huid van de gepensioneerde kapitein Balstrode, de handlanger van Peter Grimes.

Lees meer

blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Volg ons dan via Instagram, Twitter en/of Facebook.