Nieuws

Susanne Schimmack speelt Mrs Sedley

De rol van de welgestelde weduwe Mrs Sedley wordt met verve ingevuld door de internationale sopraan Susanne Schimmack. Susanne is opgeleid in de Verenigde Staten, en maakte daar in 1991 haar operadebuut. Ze was van 1993 tot 1998 hoofdsolist bij de Dortmund Opera en van 1998 tot 2000 bij de Koninklijke Deense Opera in Kopenhagen en werd meerdere keren onderscheiden voor haar artistieke prestaties. In september kunt u zelf op het Wad zien en horen waarom!

De van oorsprong Duitse Schimmack volgde haar artistieke opleiding in de Verenigde Staten, daarnaast volgde ze masterclasses bij Martin Katz, Marylin Horne, Ellen Müller-Preiss en Christa Ludwig in New York. Ze ontwikkelde zich verder van alt tot dramatische sopraan bij Martha Dewal en Ileana Cotrubas in Wenen. In 1991 maakte ze haar operadebuut als Rossweisse/Walküre bij de Arizona Opera USA, sindsdien heeft Schimmack met succes zo’n 90 operarollen gezongen. Ze was van 1993 tot 1998 hoofdsolist bij de Dortmund Opera en van 1998 tot 2000 bij de Koninklijke Deense Opera in Kopenhagen. Tijdens de Cardiff Singer of the World Competition in 1997 werd Schimmack ‘de Rolls Royce van de stemmen’ genoemd.

Heeft u de bijzondere Wadopera-bus al gespot?

Sinds kort rijdt deze bijzondere Wadopera-bus door het Friese landschap. Hij is bijna niet te missen met aan beide kanten de hoofdrolspelers uit onze Wadopera, Peter Grimes en Ellen Orford en het Wad als achtergrond.

 

Lees meer

Wad’n trein feestelijk onthuld

Albert Bonnema, operazanger van de Wadopera, onthulde deze week met een prachtige passage uit Peter Grimes de nieuwe Wad-trein. Met de mooiste foto’s en een gedicht dromen reizigers voortaan even weg richting de wadden.

Lees meer

Vergroting tribunes: extra kaarten!

De kaartverkoop van de Wadopera is de afgelopen weken zo gestegen dat het productieteam heeft besloten om de tribunes uit te breiden met extra zitplaatsen. Er zijn nu ruim 10.000 kaarten verkocht en er waren 1.600 zitplaatsen per voorstelling…

Lees meer

blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Volg ons dan via Instagram, Twitter en/of Facebook.