Nieuws

Lichtkunstenaar Teus van der Stelt aan boord van het artistieke team

Teus van der Stelt is een gedreven regisseur, lichtcomponist en video-artiest en treedt sinds 1993 op in een groot aantal producties in concertzalen, theaters en op nationale en internationale festivals. Zijn werk kenmerkt zich door authenticiteit, subtiele afstemming, timing en creativiteit. Hij “ademt” mee met de artiesten, improviseert en maakt met licht een verbinding tussen muziek, drama, publiek en het Wad.

Hij werkte samen met toonaangevende componisten, dirigenten en ensembles en maakte ontwerpen voor producties van Avro/Tros, NTR, Monteverdi TV en Brava.
Als regisseur en lichtcomponist is hij sinds 2015 verbonden aan het NJON (Nationale Jeugd Orkesten Nederland). Zo regisseerde hij o.a l’ Histoire du Soldat en Berichten uit het Kamp, en maakte hij diverse lichtcomposities voor de “Muziekzomer” waaronder Blauwbaard, Oerlicht en het Jong Metropole Orkest.

 

Foto: Magische Muziekfabriek, © Peter Lodder

Heeft u de bijzondere Wadopera-bus al gespot?

Sinds kort rijdt deze bijzondere Wadopera-bus door het Friese landschap. Hij is bijna niet te missen met aan beide kanten de hoofdrolspelers uit onze Wadopera, Peter Grimes en Ellen Orford en het Wad als achtergrond.

 

Lees meer

Wad’n trein feestelijk onthuld

Albert Bonnema, operazanger van de Wadopera, onthulde deze week met een prachtige passage uit Peter Grimes de nieuwe Wad-trein. Met de mooiste foto’s en een gedicht dromen reizigers voortaan even weg richting de wadden.

Lees meer

Vergroting tribunes: extra kaarten!

De kaartverkoop van de Wadopera is de afgelopen weken zo gestegen dat het productieteam heeft besloten om de tribunes uit te breiden met extra zitplaatsen. Er zijn nu ruim 10.000 kaarten verkocht en er waren 1.600 zitplaatsen per voorstelling…

Lees meer

blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Volg ons dan via Instagram, Twitter en/of Facebook.