Veelgestelde vragen

Hoe zit het met vervoer naar de locatie en parkeren?

Bij de dijk van Paesens-Moddergat is vrijwel geen parkeergelegenheid. Daarom hebben wij een speciale parkeer-infrastructuur aangelegd op een akker waar normaal gesproken aardappelen staan. Er is per avond voldoende parkeergelegenheid. Via borden wordt u naar de parkeerplaats geleid.

Waarom kost een parkeerkaart € 7,50?

De opbrengsten van de parkeerkaarten stellen ons in staat om de speciale parkeer-infrastructuur te realiseren en de boer voor zijn oogst te compenseren. Bovendien ondersteunt u met uw parkeerfee twee lokale goede doelen; het kinderfonds van Dorpsbelang Paesens-Moddergat en de Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij station Lauwersoog.

Welke voorzieningen zijn er voor mensen die slecht ter been zijn?

Vanaf het festivalterrein gaat u met een trap de 10 meter hoge dijk over, waarna u meteen aan het Wad staat. Via het mulle zand bereikt u de tribune en uw zitplaats. De operalocatie is daarom minder toegankelijk voor rolstoelen.
Per avond hebben we een aantal plaatsen voor mensen in een rolstoel of mensen die slecht ter been zijn. Hiervoor is het wel noodzakelijk dat u uit de rolstoel kunt komen en een aantal stappen kunt zetten. U wordt met een golfkarretje naar uw zitplaats gebracht. Deze plaatsen kunt u uitsluitend telefonisch reserveren via: 0900-4001000 (60ct p/m)
Voor mensen die minder goed ter been zijn dan van te voren ingeschat hebben wij elke avond bij het begin van de trap over de dijk, voor de letters ‘Love Fryslân’, vanaf 19.15 uur een busje klaarstaan om de mensen alsnog naar de tribune te brengen. De laatste busrit is om 19.50 uur. U hoeft zich hier niet voor aan te melden.

Welke horecavoorzieningen zijn er op de locatie?

Op het festivalterrein vindt u het Wad’n Proeflokaal pop-uprestaurant waar u een Wad’n-diner kunt boeken met gerechten die met lokale streekingrediënten zijn bereid. In een sfeervolle ambiance schuift u aan bij onze lange tafels om met vrienden, familie of collega’s te genieten van een smakelijk driegangendiner. Reserveren kan via onze ticketing partner VanPlan.
Bij de ingang van het festivalterrein kunt u muntjes kopen en op ontdekkingstocht gaan langs de foodtrucks of een Wad’n-priuwerij boeken. Deze priuwerij bestaat uit een samenstelling van bijzondere gerechten met ingrediënten uit de streek, bereid door lokale bedrijven. Onze foodtrucks, loungeomgeving en restaurant zijn vanaf 17:00 uur toegankelijk voor publiek. Ook na afloop van de voorstelling kan wat worden gegeten of gedronken. Zie ook de pagina eten en drinken »

Hoe kan ik me het beste kleden voor de Wadopera?

De voorstelling vindt plaats aan het Wad achter de dijk bij Paesens-Moddergat. U gaat eerst met een trap de dijk over, waarna u de tribune bereikt. Vanaf het moment dat u de dijk over bent, bent u overgeleverd aan de elementen. Warme kleding en goede stevige wandelschoenen worden daarom aangeraden! 

Wat gebeurt er als het weer te slecht is om de voorstelling te laten doorgaan?

De voorstelling vindt in de open lucht plaats, in principe onder alle weersomstandigheden. Mocht het vanwege extreme omstandigheden onverantwoord zijn om de voorstelling op de betreffende datum te laten doorgaan, bijvoorbeeld bij storm, onweer of harde slagregen, dan moet het evenement worden verplaatst.
Voor elke speeldatum is een 1e, 2e en 3e reservedatum. Mocht er vanwege het weer worden uitgeweken naar de 1e reservedatum, dan wordt dit voor 16.00 uur diezelfde middag gemeld op www.wadopera.nl en de social mediakanalen van Wadopera zoals Facebook en Instagram.
Stel dat vanwege de weersomstandigheden ook op die datum de voorstelling niet door kan gaan, dan wordt uitgeweken naar de tweede reservedatum. Ook dat wordt aangegeven via www.wadopera.nl en de sociale mediakanalen van Wadopera. Houd dit dus in de gaten! Uw ticket is automatisch geldig voor de genoemde reservedata. Check van te voren of u eventueel ook kunt op de reservedata. De reservedatum hoeft u niet te reserveren.

De reservedata zijn:
1. vrijdag 10 september 2021 (première)
Reservedata: 12, 13 of 27 september
2. zaterdag 11 september 2021
Reservedata: 12, 13 of 27 september
3. dinsdag 14 september 2021
Reservedata: 15, 16 of 27 september
4. woensdag 15 september 2021
Reservedata: 16 of 27 september
5. vrijdag 17 september 2021
Reservedata: 19, 20 of 27 september
6. zaterdag 18 september 2021
Reservedata: 19, 20 of 27 september
7. dinsdag 21 september 2021
Reservedata: 23, 26 of 27 september
8. woensdag 22 september 2021
Reservedata: 23, 25 of 27 september
9. vrijdag 24 september 2021
Reservedata: 25, 26 of 27 september

Hoe ziet het programma van de Wadopera eruit?

De opera Peter Grimes is een opera in drie akten die de strijd van zijn dorpsgenoten tegen de visser Peter Grimes beschrijft. De opera begint om 20.00 en duurt tot ca. 22.30 uur (2 uur en 20 minuten). Er is geen pauze.

Ik heb een vraag over mijn kaarten »

Kaartverkoop voor de Wadopera loopt via onze ticketing partner VanPlan. U kunt voor vragen over uw kaarten dan ook terecht bij de klantenservice van VanPlan.

Ik had al kaarten voor de Wadopera in 2020, zijn mijn kaarten nu geldig voor 2021?

Kaarthouders die al tickets hadden gekocht voordat de Wadopera wegens Corona moest worden verplaatst, hebben op 11-06-2020 hun tickets voor 2021 per mail ontvangen. Mocht u deze mail gemist hebben, probeer dan eens te zoeken in uw mailbox op “VanPlan”. Mocht u deze mail niet meer kunnen vinden, dan kunnen we ze opnieuw naar u opsturen, neem in dat geval contact op met de klantenservice van onze ticketing partner VanPlan

Wat betekenen de maatregelen rondom corona voor de Wadopera?

Wij houden ons aan de landelijke Coronarichtlijnen.

Welke maatregelen gelden er in september voor de Wadopera?

De Wadopera is toegankelijk middels een geldig coronatoegangsbewijs (vaccinatiebewijs, herstelbewijs of testbewijs). Wanneer men dit niet kan of wil tonen, kunnen we iemand helaas geen toegang verlenen tot de productie.

De Wadopera is aangesloten bij Testen voor toegang. Testen voor toegang kan in Leeuwarden of Drachten. U kunt zich hiervoor aanmelden via de website van Testen van Toegang. Een testbewijs is 2 uur na afname geldig tot maximaal 24 uur na afname. Testen zijn nu nog gratis.

Wat als de Wadopera in september 2021 door Corona niet kan doorgaan?

Als de Wadopera vanwege Corona in 2021 niet kan doorgaan, wordt de opera verplaatst naar september 2022. Uw kaarten blijven geldig voor de nieuwe speeldata in 2022. Wij brengen u hiervan tijdig op de hoogte.

Ik wil graag iets bijdragen aan de Wadopera, bij wie moet ik dan zijn?

Als u een donatie wilt doen kunt u contact opnemen met: zakelijk leider Margret Havinga via zakelijk@wadopera.nl. U kunt zich ook als vrijwilliger aanmelden via productie@wadopera.nl

In welke taal is de voorstelling?

De opera is in het Engels. Op dit moment wordt onderzocht of het wenselijk is om de voorstelling te voorzien van boventiteling, de felle lichtbakken die hiervoor nodig zijn verstoren mogelijk de unieke setting in de open lucht, waardoor de boventiteling juist ten koste zou gaan van een optimale beleving van de voorstelling.

Zo’n groot evenement in een natuurgebied, is dat wel verantwoord?

Vooraf is onderzoek gedaan naar de belasting van de productie op de natuur. Er is ook overleg met natuurclubs en belangenverenigingen. Alle benodigde vergunningen zijn aangevraagd en verleend om de Wadopera hier te kunnen organiseren en uitvoeren.

Bieden jullie ook arrangementen voor bedrijven?

De Wadopera is een unieke mogelijkheid om iets bijzonders te doen voor en met uw werknemers en relaties. Neem gerust vrijblijvend contact op met Sylvia Bosma, sylvia@wadopera.nl of 06-27077081

Welke mogelijkheden zijn er om de Wadopera te sponsoren?

Het bedrijfsleven heeft de Wadopera vanaf de start een warm hart toegedragen. Dankzij de steun en betrokkenheid van ondernemers, fondsen en subsidieverleners kunnen wij onze droom realiseren: een unieke en onvergetelijke muzikale belevenis tegen de adembenemende achtergrond van het Waddengebied.
Wilt u de Wadopera sponsoren? Neem contact op met Arnaud Oosterbaan: arnaud@wadopera.nl of Anke Bijlsma: anke@wadopera.nl. Zij kunnen u alles vertellen over de interessante mogelijkheden voor zakelijke sponsors.

blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Volg ons dan via Instagram, Twitter en/of Facebook.