Nieuws

Wad’n trein feestelijk onthuld door Wad-operazanger Albert Bonnema

Albert Bonnema, operazanger van de Wadopera, onthulde deze week met een prachtige passage uit Peter Grimes de nieuwe Wad-trein. Visit Wadden en Arriva toverden samen het toilet en de wanden er omheen om tot een ware belevenis. Met de mooiste foto’s en een gedicht dromen reizigers voortaan even weg richting de wadden. En ook al rijdt de trein niet altijd in het waddengebied, de Wad-trein stimuleert reizigers om het waddengebied te bezoeken.

Mooiste waddenfoto’s op het toilet
Om van deze trein een echte Wad-trein te maken heeft Visit Wadden het toilet en de wanden eromheen mogen restylen voor het ultieme waddengevoel. De mooiste beelden en een gedicht komen je hier tegemoet. Als je in dit deel van de trein staat of zit te wachten waan je je alvast op het wad en in de zilte zeelucht. Ook binnen in het toilet maak je kennis met het waddengebied. En naast de foto’s biedt Visit Wadden op de speciale website Treinvolverhalen.nl van Arriva nog meer inspiratie voor de treinreizigers.

18 nieuwe WINK-treinen
De Wad-trein is één van de 18 nieuwe WINK-treinen die met behulp van een namenwedstrijd een unieke naam van een bestemming heeft gekregen. Na 700 unieke inzendingen en bijna 10.000 stemmen selecteerde de jury uiteindelijk 18 bestemmingen, waaronder Het Wad.

Foto’s: © Ruben van Vliet

Publiek en pers lovend over wadopera peter grimes

Halverwege de reeks voorstellingen zijn de avonden tot nu toe gelukkig vrijwel droog verlopen, en druppelen vooral de mooie reacties en recensies binnen. Van de landelijke en regionale pers krijgt de Wadopera lovende kritieken...

Lees meer »

Regisseur en cast vol enthousiasme van start in de Harmonie

Deze week startten de repetities onder leiding van regisseur Paul Carr in Stadsschouwburg De Harmonie. Vooraf aan de eerste repetitie vertelde regisseur Paul Carr aan de spelers en crew hoe we gaan werken de komende tijd ...

Lees meer »

Heeft u de bijzondere Wadopera-bus al gespot?

Sinds kort rijdt deze bijzondere Wadopera-bus door het Friese landschap. Hij is bijna niet te missen met aan beide kanten de hoofdrolspelers uit onze Wadopera, Peter Grimes en Ellen Orford en het Wad als achtergrond.

Lees meer »

blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Volg ons dan via Instagram, Twitter en/of Facebook.